Vajíčkový guláš


Vajíčkový guláš, guláš s vajec, vaječný guláš a guláš s vajíčkem jsou názvy pro v podstatě jeden recept, který má minimum variant. Pro uvaření "guláše" z vajec nepotřebujete hodně surovin. Recept je jednoduchý a jeho příprava je rychlá. Od jídla nečekejte zázraky, ale pokud máte doma hodně vajec, je vaječný guláš jednou z zajímavých variací, jak obměnit váš vajíčkový jídelníček.

Recept na vajíčkový guláš

Suroviny na vajíčkový guláš

Na dvě porce potřebujete:

Do sklovata orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme nakrájenou papriku, trochu ohřejeme a vše zasypeme sušenou paprikou. Po chvilce přidáme nakrájené vajíčka, koření a osmahneme. Pak vše zalijeme trochou vody tak, abyste dosáhli požadované hustoty. Vodu můžete nahradit vývarem, nebo do ní přidat masox. Guláš povaříme přibližně 5 až 10 minut. Můžeme dochutit s pomocí magi, sojovky nebo jiného oblíbeného koření.

Výsledek podáváme s rýží.

vajíčkový guláš s rýží

Variace při přípravě vaječného guláše

Když jsem pátral na Internetu po možnostech jak tento recept vylepšit, moc jsem toho nenašel. Četl jsem, že někdo guláš ještě zahušťuje syrovým vajíčkem, což jsem nezkoušel, protože mi to připadá zbytečné. Někdo do guláše přidává na kousky nakrájené uzeniny, tedy salám, párky, klobásky. Já takhle guláš vylepšuji jen občas, když něčeho kousek zbude.

Společně s kousky papriky můžete přidat sterilizovaný hrášek nebo kukuřici.

V receptu je možné použít gulášové koření, pak ale měníte množství mleté papriky.

Na fotce je guláš s vajíček velmi hustý, vy si ho můžete udělat výrazně řidší.

Vajíčkový guláš se dá jíst i s chlebem nebo těstovinami, ale rýže, mi k němu sedne nejvíc.


jak uvařit.cz

k o n s p i r a c e (zavinac) g m a i l . c o m